Naslovna O nama Galerija Kontakt & lokacija
           
Haloterapija Slana Soba Kromoterapija Terapija Glazbom Halogenerator Indikacije & Kontraindikacije  
 
 
Halogenerator i sol koju koristimo u slanoj sobi

Halogenerator je uređaj koji stvara glavni ljekoviti čimbenik slane sobe a to je suhi slani aerosol prirodne medicinske kamene soli. Halogenerator je uređaj neophodan za rad slane sobe a certificiran je kao medicinski uređaj. Halogenerator melje kristale prirodne kamene soli besprijekorno ih pretvara u najfinije čestice suhe aerosoli za vrijeme trajanja cijele terapije. Pod aerosolom se podrazumijevaju najsitnije čestice soli veličine 1-5 mikro metara koje uređaj upuhuje u slanu sobu. Aerosol u slanoj sobi zasićen je različitim česticama koje sadrže razne kemijske elemente. Svaki od tih elemenata na neki način pozitivno utječe na poboljšanje zdravlja i općeg stanja osobe koja boravi u takvoj prostoriji.
Zdrava sluznica je prvi korak do zdravih dišnih puteva.

Sol koju koristimo

Koristi se isključivo kamena medicinska sol visoke čistoće bez konzervansa i aditiva protiv zgrudnjavanja. Sol se vadi iz dubina planinskog masiva Austrijskih Alpi sa dubine i do 700 metara što jamči visoku kvalitetu i čistoću. Bogata je željezom, kalcijem, magnezijem, bakrom, cinkom, litijumom i selenom koji, unijeti u organizam preko dišnih puteva u optimalnim količinama, doprinose poboljšanju zdravstvenog stanja svakog čovjeka. «Pharma» sol se koristi u različitim sektorima farmaceutske industrije za proizvodnju medicinskih proizvoda.

Uloge elemenata prisutne u soli

Natrij - ima utjecaj na funkcionalnost srca i na optimalni krvni tlak, poboljšava stanje kože. Natrijumov ion ima važnu ulogu u transportu glukoze i aminokiselina.
Kalij - snižava krvni tlak, spriječava oboljenja srca, poboljšava funkciju kože, ima diuretsko djelovanje i pomaže u čišćenju organizma od toksina. Kalijev ion je u stanicama neophodan kod metabolizma glukoze, sinteze proteina i kod aktivacije mnogih enzima.
Magnezij - element koji oslobađa organizam od stresa, ublažava napade astme, smanjuje nervnu napetost, ublažava grčeve.
Kalcij - predstavlja uporište koštanog sustava, neophodan je za rast i zdravlje kostiju i zuba, jača otpornost organizma, posjeduje antialergijska svojstva, neophodan za zgrušavanje krvi, smanjuje opasnost od bolesti srca.
Željezo- esencijalni element hemoglobina proteina koji je najvažniji sastojak crvenih krvnih zrnaca, eritrocita i služi kao prenositelj kisika iz pluća do svih tkiva, spriječava anemiju, potiče rad mišića, poboljšava koncentraciju, smanjuje podložnost infekcijama.
Jod - odgovoran za pravilno funkcioniranje štitne žlijezde koja regulira naš metabolizam, rast, razvoj i tjelesnu težinu.
Litij - prevencija kod skleroze, bolesti srca i dijabetesa.
Selen - antioksidans, štiti stanice i tkiva od oštećenja koja izazivaju slobodni radikali, jača djelovanje imunološkog sustava, štiti od starenja kože.
Bakar - poboljšava metabolizam, pomaže stvaranju hemoglobina u krvi, olakšava apsorpciju željeza.
Mangan - djeluje kao antioksidans, štiti od oštećenja koja uzrokuju slobodni radikali iz prehrane.
Cink - sudjeluje u brojnim tjelesnim procesima kao što su rast i razvoj kostiju.

 
   
Slana Soba Split
a. Roosevelta 54, 21000 Split - Hrvatska
m. +385 98 910 1853 - e. slanasobasplit@gmail.com
 
 

 

 

© 2015 - Slana Soba Split