Naslovna O nama Galerija Kontakt & lokacija
           
Haloterapija Slana Soba Kromoterapija Terapija Glazbom Halogenerator Indikacije & Kontraindikacije  
 
 
Kromoterapija

U slanoj sobi osim terapije solju istovremeno se nalazite i na kromoterapiji.
Sunčevo svijetlo i sve boje koje ono sadrži jedan su od temeljnih preduvjeta života na zemlji i odražavaju se u svakom živom biću. Od davnina su poznati hramovi svjetlosti u kojima se liječilo bojama i svjetlošću.
Tako je utvrđeno da CRVENA boja potiče cirkulaciju, ŽUTA aktivira motorički i živčani sustav, pospješuje izbacivanje toksina iz jetre, NARANČASTA potiče rad štitnjače, pomaže probavu i olakšava disanje, ZELENA je općenito boja ozdravljenja, MODRA je inicirana kod nesanica, LJUBIČASTA potiče rad slezene.

Kromoterapija se već potvrdila u liječenju brojnih oboljenja.
U Slanoj sobi Split zbog posebne pažnje koju smo posvetili osvjetljenju imate 17000 nijansi  boja.
Crvena boja

Crvena boja je boja topline. Pomaže u opuštanju, predstavlja vitalnost, kreativnost, energiju i moć. Ona je dobra za liječenje upale pluća, artritisa te svih vrsta prehlade. Povećava krvni tlak, poboljšava cirkulaciju i liječi tromost, te uspavanost. Potiče oslobađanje adrenalina i stvaranje hemoglobina, što znači da je dobra za liječenje anemije i drugih krvnih bolesti.

Crvena boja vam može pomoći da se osjećate toplije i vedrije, pomaže osobama koje prati depresija te pobuđuje strast.
Plava boja

Plava boja je boja istine i spokoja. Ona hladi i umiruje. Pomaže ljudima koje prati strah i usplahirenost. Smiruje napetost i uzbuđenost. Razmišljanje o plavoj boji prije spavanja može spriječiti noćne more.
Plava boja će smanjiti temperaturu, izliječiti upalu grla, pružiti olakšanje za većinu upala kože i zubnog mesa, a može se koristiti i kod ublažavanja boli tijekom izbijanja zubi kod dojenčadi. Preporučuje se osobama koje su proživjele traumu ili živčani slom.

Zelena boja

Zelena boja označava ravnotežu, sklad, nadu i prirodu. To je boja iz koje smo evoluirali i ona ostaje u nama kao umirujuće sredstvo. Ona predstavlja ljubav, ali i ostale emocije. To je najharmoničnija boja u spektru svih boja. Ukoliko živite stresnim načinom života, okružite se zelenom bojom jer ona opušta. Rješenje nekog problema ćete prije spoznati ako ste okruženi zelenom bojom.
U fizičkom smislu, ona je dobra za srčane tegobe, smanjuje i stabilizira krvni tlak, sprječava glavobolju i živčane poremećaje. Predstavlja druženje i slobodu, stoga je dobra i za osobe koje pate od klaustrofobije jer je simbol prostranstva i harmonije. Nju krasi praktičnost i darežljivost.

Narančasta boja

Baš poput crvene, narančasta oživljava. Ima blagi učinak zagrijavanja. To je boja akcije, entuzijazma i energije. Narančasto je najbolji protuotrov za depresiju, umor i usamljenost. Narančasta je odličan stimulans za mozak. Osobe, koje vole narančastu, vole život! 
Narančasta boja je dobra za žučni kamenac, astmu, probavne tegobe, artritis, menstrualne grčeve te ublažavanje sinusnih upala. Ona također ima blagotvoran učinak za žene u menopauzi jer može regulirati razinu hormona.

Žuta boja

Ona je simbol sunca. Djeluje poticajno na živčani sustav i um. Korisna je za nedostatak samopouzdanja i optimizma, poboljšava koncentraciju. Podsjeća na toplinu sunca, a mnogima daje osjećaj prostranstva u kojem se mogu opustiti. 
To je boja smijeha i sreće, stoga se okružite tom bojom kada ste u teškim životnim situacijama. Olakšava probavne tegobe i pomaže kod liječenja kožnih bolesti. Također je dobra za dijabetes jer može regulirati razinu šećera u krvi.

Indigo boja

To je boja tajanstvenosti i dubine. Indigo stimulira intelekt, daje osjećaj hrabrosti, autoriteta i smirenosti. Ljudi, koje ova boja privlači, često na sve gledaju duboko ispod površine. Oni su privučeni višim stvarima, ponekad čak i okultnim. 
To je boja učitelja i znak čistog znanja. Indigo povećava želju za istinom i istraživanjem nepoznatog.Na fizičkoj razini, indigo čisti krv, liječi bolesti uha, nosa i očiju. Ta boja je odlična za probleme sa sinusima, venama, kožnim bolestima i bolestima živčanog sustava.

Ljubičasta boja

Ona nastaje kombinacijom crvene i plave, što znači da spaja snagu crvene i mekoću plave. To je izrazito snažna boja koja se veže uz kreativnost. Ona otvara neke nove mogućnosti povezivanja duha i tijela. Jača intuiciju, potiče empatiju i djeluje umirujuće. Ljudi, koji su često okruženi ljubičastom su izrazito kreativne i smirene osobe.
Odlična je za bolesti vlasišta, išijas, tumore, reumatizam, grčeve te epilepsiju. Korisna je za liječenje uznemirenosti i mršavljenje jer ubija apetit. Ljubičasta na neki način djeluje kao sedativ te pročišćava cjelokupni organizam.

 
   
Slana Soba Split
a. Roosevelta 54, 21000 Split - Hrvatska
m. +385 98 910 1853 - e. slanasobasplit@gmail.com
 
 

 

 

© 2015 - Slana Soba Split